Heb ik een scootmobiel nodig?

Heb ik een scootmobiel nodig

Hoewel we er allemaal tegen vechten, worden we toch echt allemaal steeds een dagje ouder. Op een gegeven moment gaan we dit voelen in onze knieën, benen en rug. Het wordt soms zelfs zo erg dat we eigenlijk liever niet meer lange stukken lopen. Nou is dit geen drama als we niet meer de vierdaagse aankunnen, maar wel als we niet meer het huis uitkomen. We willen allemaal zo lang mogelijk onafhankelijk van anderen blijven en om een scootmobiel is het middel om die onafhankelijkheid te behouden.

Voor wie is de scootmobiel bedoeld?

De scootmobiel is voor eenieder bedoeld die minder goed ter been is en dus een steuntje in de rug kan gebruiken wat betreft persoonlijk vervoer. Dit heeft dus niet te maken met leeftijd, want jonge mensen kunnen ook om uiteenlopende redenen een scootmobiel nodig hebben. Zo kan het nodig zijn in geval van een langdurige blessure, overgewicht, een ziekte of zoals het voor de meeste bekend is, door ouderdom. Het belangrijkste is dat je mobiel blijft en dat lukt door middel van een scootmobiel.

Wat kan ik ermee?

Je kunt eindeloos veel dingen doen met een scootmobiel die allemaal draaien om mobiliteit. Zo kan je je vrienden en familie makkelijk bezoeken en ben je niet meer afhankelijk van het moment dat ze tijd hebben om bij jou langs te komen. Daarnaast kan je zelf weer je boodschappen doen en hoef je deze niet tillen, want daarvoor heb je natuurlijk een handig mandje. Ook kan je gewoon even zonder problemen een luchtje scheppen en een frisse neus halen. Mensen vergeten weleens hoe fijn dat is als ze continu binnen zitten.

Moet ik voor een elektrische of een benzinemotor gaan?

Er zijn een aantal keuzes die je zal moeten maken als je een scootmobiel gaat aanschaffen. Deze hebben te maken met het typen en welke zaken je wel of niet op je scootmobiel wil hebben. De belangrijkste keuze die je moet maken is of je een elektrische of een benzinemotor wil. De keuze zal afhangen van wat je vooral met je scootmobiel wil doen. Voor langere afstanden is de benzinemotor beter, maar als je boodschappen wil doen is de elektrische weer fijner.

Kan ik mijn boodschappen er wel op kwijt

Je kan je scootmobiel eigenlijk precies zo inrichten als je zelf wil. Je hebt eigenlijk altijd wel een mandje of achterruimte waar boodschappen in kunnen. Als jij vaak grote boodschappen doet, kan je overwegen om een groter mandje uit te zoeken. Eigenlijk is alles mogelijk dus bedenk goed wat je scootmobiel perfect zou maken.

Ik ben veel op stap

Als je veel op stap bent en lange tochten wil gaan maken met je scootmobiel dan is het verstandig om de benzinemotor te nemen. De batterij van de elektromotor kan niet super lang mee en met benzine kan je wel ver gaan. Echter, je kan bijvoorbeeld met een benzinemotor geen winkels binnen. Dit zijn dus de keuzes die je zal moeten maken. Het is wel zo dat de elektromotoren steeds langer mee kunnen.